Bayar Cukai Jalan Online

bayar cukai jalan online

Nak Bayar Cukai Jalan Online?

Zaman dah moden, dunia dah maju. Dengan teknologi terkini dan sambungan jalur lebar seluruh negara Malaysia, rakyat kini mampu bayar cukai jalan online dan bayar insuran kenderaan online juga. Apa itu bayar cukai jalan online?

Maksud bayar cukai jalan online adalah anda membuat permohonan memperbaharui serta bayar cukai jalan secara online atau atas talian internet.

Bagaimana Caranya?

Mesti ramai sudah tertanya-tanya, bagaimana nak bayar cukai jalan online. Senang sahaja. Sila ikuti arahan mudah di bawah:

 1. Pergi ke http://renew.myroadtax.com dan ambil tiket permohonan baru.
 2. Sila buat pilihan jenis permohonan anda.
 3. Isi borang guna maklumat dalam salinan geran atau nota perlindungan insuran dan hantar borang.
 4. Pegawai kami akan semak maklumat dan beri anda sebutharga.
 5. Jika tidak setuju hubungi kami semula untuk mendapatkan sebutharga baru.
 6. Jika setuju anda boleh buat bayaran secara online.
 7. Cukai jalan dan nota perlindungan insuran takaful akan dihantar dengan khidmat pos laju atau pos ekspress kepada anda.

Itu dia proses mudah bayar cukai jalan online yang paling senang dan sistematik di Malaysia. Semua urusan dan transaksi adalah atas talian atau online. Mudah betul nak bayar cukai jalan secara online kan? Anda boleh bayar ke akaun syarikat kami menggunakan perbankan internet.

Membuat bayaran terus atas talian tanpa perlu pergi ke JPJ, cawangan syarikat atau ejen insuran, pejabat pos ataupun bank. Tidak perlu keluar rumah dan kami jamin tidak akan menitis setitik peluh pun, melainkan rumah anda memang panas, tiada aircond, kipas dansebagainya.

Sungguh mudah dan selamat untukĀ  bayar cukai jalan online. Anda bolek bayar cukai jalan online:

 • daripada rumah
 • daripada pejabat
 • di kampung
 • masa pergi bercuti
 • masa outstation luar negeri atau negara

Asalkan ada komputer, laptop, tablet atau telefon pintar dengan sambungan internet, anda sudah boleh mohon dan bayar cukai jalan online. Mudah, cepat dan selamat untuk bayar cukai jalan online! Apa kata anda cuba bayar cukai jalan online hari ini. Mana tahu ia sesuai dengan anda dan tahun depan boleh terus bayar cukai jalan online dengan kami di MYroadtax.com.

Ramai sudah pelanggan kami yang berpuas hati kerana tidak perlu pergi ke bank, JPJ atau pejabat pos lagi. Kalau dah jumpa cara senang, kenapa nak guna cara lama yang susah tu? Kami jamin pegawai di JPJ dan pejabat pos pun pasti berterima kasih kepada anda kerana tidak datang bersesak-sesak ke cawangan mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Back to Top